Saturday, 11 February 2012

PAS dituduh Sesat


1. Dato' Ahmad Said Menteri Besar Terengganu telah membuat satu kesilapan besar apabila beliau bertindak menyambung lidah musuh - musuh Islam dan kuasa kuffar antarabangsa dengan melemparkan tuduhan kesat kepada PAS yang didakwa oleh beliau sebagai Parti Ajaran Sesat.

2. PAS sebagai sebuah Gerakan Islam di Malaysia kini mengalami nasib serupa dengan gerakan - gerakan Islam lain di seluruh dunia apabila dituduh dengan pelbagai tuduhan yang tidak masuk aqal seperti pengganas, komunis dan kini pembawa ajaran sesat.  Tidak hanya penjajah yang menuduh pejuang Islam dalam negara ini seperti Tuan Guru Hj Abdul Rahman Limbong sebagai pemberontak dan pengganas, kini Dato' Ahmad Said pula melangsungkan peranan penjajah untuk melabelkan pejuang dan jamaah yang memperjuangkan Islam dengan label yang jahat.


3. Umum mengetahui bahawa PAS adalah sebuah pergerakan Islam, didokong pula oleh  para alim ulama' yang menyambung warisan perjuangan untuk mendaulatkan Islam di bumi bertuah ini. Menuduh PAS sebagai Parti Ajaran Sesat adalah percubaan jahat yang dilakukan oleh Dato' Ahmad Said untuk menyamatarafkan PAS [ sebagai sebuah parti yang sah dan perlembagaannya meletakkan Islam sebagai dasar perjuangan ] dengan pergerakan sesat yang dibawa oleh Ayah Pin.


4. Perkataan Dato' Ahmad Said sungguh buruk dan hasratnya kelihatan sungguh busuk. Bankrap modal politik serta tandus isu membuatkan Dato' Ahmad Said bertindak jahat dan tidak waras. Beliau diberi masa selama 3 hari [ bermula hari ini ] untuk menarik balik semua tuduhan liar dan tidak berasas yang dilemparkan kepada kami khasnya rakyat Terengganu.


5. Kegagalan Dato' Ahmad Said untuk menarik balik dan memohon maaf kepada PAS secara rasminya dalam masa 3 hari ini, maka saya akan berbincang dengan pihak tertinggi parti untuk mengambil tindakkan tegas.


Oleh: Abu Bakar Chik
(AJK PAS Pusat)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...